Składniki:
600 g filetów z ryby
1 szt cebuli
2 łyżeczkii kaparów
1 jajko
1 białko
czerstwa bułka
1/2 szklanki mleka
sok z cytryny
pieprz
2 łyżki oleju
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania:
Rybę opłukać, pokroić w kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Wstawić na 30 minut do lodówki. Cebulę obrać, posiekać. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Kilka kaparów odłożyć, resztę posiekać. Bułkę namoczyć w mleku. Zemleć razem z rybą. Dodać jajko, białko, cebulę i kapary. Wyrobić na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Z masy formować pulpety. Każdy obtoczyć w bułce i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Posypać kaparami.